четвер, 17 жовтня 2019 р.

Задачі по темі «Адміністративне та кримінальне право»


9 клас Право
Задачі по темі «Адміністративне та кримінальне право»
1. «17 річний М. зірвав троянди на міській клумбі у парку відпочинку для своєї подруги.» Запитання: Який вид правопорушення скоєно? Чи буде нести відповідальність громадянин М. відповідно до свого віку? Яке можливе покарання буде призначене і кому? Який орган влади буде призначати покарання в даному випадку?
2. «18-річний студент С. не заплатив за проїзд у приміській електричці» Запитання: Який вид правопорушення скоєно? Чи буде нести відповідальність громадянин М. відповідно до свого віку? Яке можливе покарання буде призначене і кому? Який орган влади буде призначати покарання в даному випадку?
3. «20-річний П. та 14-річний Д. скоїли пограбування магазину одягу. Вони вкрали 10 000 гривень готівки та 10 курток. Поліція затримала злочинців на наступний день. Пояснюючи причини протиправного діяння П. розказав, що йому пояснив старший брат як відкрити двері магазину, надавши відповідні інструменти, і в своєму вчинку він не розкаюється. А Д. сказав, що зарплати матері не вистачає йому на одяг, і він розкаюється у скоєному.»
Запитання: Проаналізуйте склад злочину. Які пом’якшувальні та обтяжуючи обставини можуть бути враховані при призначені покарання для кожного учасника злочину.

Немає коментарів:

Дописати коментар