вівторок, 5 листопада 2019 р.

Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек 2019

Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек  2019

Більш докладно про заходи Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек можна прочитати в розділі  «БІБЛІОТЕКА НВК «Кіровоградський колегіум» 2019-2020» - повний звіт) в цьому блозі.

 Протягом  жовтня  2019 року в шкільній бібліотеці НВК «Кіровоградський колегіум» проходив Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек під гаслом «Бібліотека Нової української школи – простір для освітніх можливостей кожного учня».
1 жовтня відбулось свято відкриття місячника заходами «До шкільної бібліотеки всім класом». В бібліотеці закладу були розміщені книжкові виставки нової методичної та художньої літератури «Книжкова алея». Були оформлені 2 стінгазети із планом заходів та основними принципами роботи шкільної бібліотеки в рамках Нової української школи, а також інтерактивна стінгазета «Світ книжок шкільної бібліотеки» із рекламними  флаєрами сучасної літератури для вчителів, учнів та батьків.
Проведені такі заходи: бібліотечний урок на тему «Читаємо, малюємо, граємо» (2 клас), бінарний урок (бібліотечний урок та урок мистецтва) на тему «Читаємо, фантазуємо, творимо своїми руками» за казками та оповіданнями для дітей В.О. Сухомлинського (5 клас), літературний урок сторінками творів поетів та письменників - земляків (7 клас), літературний квест «Сторінками творів зарубіжних письменників» для учнів 9-х класів, презентація книги «Таємниці Байгорода Юрія Яновського» для учнів 11 класів.
Організовані виставка ілюстрацій до казок на тему «Чарівний казковий світ» (3 класи) та виставка стінгазет на тему «Ми – читачі шкільної бібліотеки» (4 класи). Проводились екскурсії до бібліотек міста «Подорож «Чудовий світ бібліотек»» (2-5 класи).
         З метою активізації пізнавальних інтересів для учнів 9-11 класів був організований конкурс відеороликів «Презентація улюбленої книжки». Смайл-опитування учнів 9-11 класів «Якою ти бачиш сучасну бібліотеку» допомогло краще зрозуміти потреби читачів у формах організації діяльності сучасної шкільної бібліотеки.
Новим заходом для бібліотеки стало проведення «День книги англійською мовою» для учнів 7-10 класів, протягом якого читачі були ознайомлені із переліком книг іноземною мовою.
Під час круглого столу на тему «Шкільна бібліотека – територія виховання та соціалізації учнів» вчителі ознайомились із сучасними формами роботи шкільної бібліотеки за новими стандартами НУШ (доповідь бібліотекаря Швець С.А.) та запропонували власні методи проведення бібліотечних заходів, які б допомагали розвивати компетенції учнів.
Всі заходи Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек проводились за активної участі класних керівників та вчителів колегіуму.




Немає коментарів:

Дописати коментар